Dé specialist voor alle vechtsportartikelen

Alles uit eigen voorraad leverbaar

375 beoordelingen

Rashguards

Waarom een rashguard nuttig is?

Rashguards zijn populair geworden in de vechtsportwereld door het gebruik ervan in de MMA-wereld tijdens het worstelen. Ze zijn uitermate sterk, hebben een ademend effect en gaan niet kleven/plakken zoals bijvoorbeeld een katoenen t-shirt dat doet. Hierdoor gaan ze ook niet uitzetten door het veelvuldig gebruik. Met name de Venum rashguards zijn gemaakt uit een speciaal ontwikkelde mix van polyester die aan de binnenzijde van de taille in de meeste gevallen een anti-kleef rubberen lijning hebben die er voor zorgt dat de rashguards gaan "kleven" op je short of spats.

Rashguards voor alle disciplines.

Naast MMA, zijn de rashguards de laatste jaren veel populairder geworden ook in andere disciplines zoals bijvoorbeeld kickboksen, BJJ en muay thai. Maar ook bij Budo-sporten zoals karate, taekwondo, judo, etc. worden deze rashguards vaak onder het pak gedragen om een verkoelend effect te hebben.

Medische voordelen van een rashguard?

Naast het feit dat de rashguards heel fijn aanvoelen en een ademend effect hebben, heeft het ook zijn nut richting je spieren. Door het compressie-effect geeft het een lichte druk op je spieren wat de doorbloeding verbetert en de recuperatie versnelt. Win-Win dus