Dé specialist voor alle vechtsportartikelen

Alles uit eigen voorraad leverbaar

375 beoordelingen

Mondbescherming

Mondbescherming, of ook wel eens een gebitsbeschermer of kickboks bitje genoemd, worden vaak aanzien als de belangrijkste uitrusting van uw bescherming. Iedere vechtsporter heeft namelijk wel een mondbescherming in zijn sporttas zitten. Of het nu gaat om kinderenmannenvrouwenbeginnersgevorderden of professionelen.

Het bitje gaat je niet alleen beschermen tegen een klap op je tanden maar gaat er ook voor zorgen dat je een goede beet houdt, wat dan weer meer stabiliteit en steun aan je kaakgewricht gaat geven. Hierdoor verminder je de schade aan je kaken en zal ook de schokken die een slag op je kin aan je hersenen geven, reduceren tot een absoluut minimuum.

We hebben de gebitsbeschermers in verschillende maten en kleuren en uiteraard zijn ook hierin verschillende kwaliteiten.
Shock Doctor bitjes zijn namelijk echt van de allerbeste kwaliteit. Ze zijn op alle vlakken wel doordacht ontwikkeld en zullen je in iedere situatie bijstaan. De Topfighter of Arawaza mondbeschermingen die al vanaf € 4,50 te koop zijn zullen je zeker een goede basisbescherming geven maar de bitjes van Venum of Shock Doctor gaan net dat stapje verder en zullen ook vooral een betere pasvorm garanderen.

Heb je een beugel of draag je blokjes? Geen enkel probleem. Ook voor jou hebben we speciaal ontwikkelde bitjes.

Hoe maak/vorm je een bitje?

Een mondbescherming naar de vorm van je tanden maken is héél eenvoudig :

1) Breng wat water aan de kook
2) Vanaf het moment dat het water kookt leg je het bitje in het water.
3) Laat het bitje +/- 30-40 seconden (dit is afhankelijk van het type bitje) in het water liggen en blijf het eventueel voortdurend onder dompelen
4) Haal het bitje uit het water (met een lepel of vork) en plaats het in je mond rondom je tanden
5) Sommigen mensen kiezen ervoor om het bitje nog 1 seconde onder koud water te houden alvorens het in je mond gaat maar dit hoeft niet per sé
6) Ga nu stevig bijten op het bitje en zorg ervoor dat zowel je voorste tanden als je kiezen goed in het bitje gedrukt worden.
7) Je kan eventueel de pasvorm nog verbeteren door langs de buitenkant het bitje stevig aan te drukken, het vocht als het ware uit het bitje te zuigen om een soort van vacuüm te creëren en je kan zelfs met je tong langs de binnenkant afgaan om alles goed in geheel te brengen.
8) Na ongeveer 1 minuut mag het bitje uit je mond en kun je het afspoelen onder koud water ... Klaar!

Wist je dat je al onze bitjes / mondbeschermingen ook kunt gebruiken voor andere sporten zoals : rugbyhonkbalbasketbalvoetbalvolleybal en verder voor eender welke andere contactsport.

Heb je nog meer tips of advies nodig? Neem dan contact met ons op.