Dé specialist voor alle vechtsportartikelen

Alles uit eigen voorraad leverbaar

374 beoordelingen

Bokshandschoenen voor boksen • Tips & Tricks

2 februari 2023 | Tips & Tricks

Introductie

Boksen is een intensieve sport die vereist dat je goed beschermd bent. Bokshandschoenen zijn een belangrijk onderdeel van die bescherming en kiezen voor de juiste is van groot belang voor je comfort en prestaties.

Wat zijn de beste merken?

Als je op zoek bent naar de beste bokshandschoenen, zijn er veel verschillende merken beschikbaar waaruit je kunt kiezen, waaronder Twins Special, Venum, Booster, Topfighter, & King Pro Boxing. Elk merk biedt unieke voordelen en kenmerken, dus het is belangrijk om te onderzoeken wat voor jou werkt.

Twins Special is bijvoorbeeld een bekend merk dat bekend staat om zijn duurzaamheid en comfort. Venum biedt bokshandschoenen met uniek ontwerp en goede bescherming. Booster staat bekend om zijn lichtgewicht en ademende bokshandschoenen en Topfighter biedt degenen met extra bescherming en een superieure prijs/kwaliteit verhouding. Sepai Sports biedt bokshandschoenen aan gemaakt van innovatieve materialen voor optimale prestaties.

Welke bokshandschoenen?

Als je op zoek bent naar bokshandschoenen voor kickboksen, is het belangrijk om te zoeken naar degenen die licht zijn en sterk genoeg zijn om je te beschermen tegen de impact van harde trappen en stoten. Bokshandschoenen voor kickboksen zijn meestal beschikbaar in kunstleer of leder.

Hoeveel OZ bokshandschoenen heb ik nodig?

De grootte van de bokshandschoenen wordt meestal aangegeven in ounces (oz). Het is aanbevolen om bokshandschoenen te kiezen die aangepast zijn op je lichaamsgewicht. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt boksen en tegelijkertijd voldoende bescherming hebt. Via deze link vind je hier een uitgebreid artikel over : https://www.sepai-sports.be/nl/magazine/kies-de-juiste-maat-bokshandschoenen

Bandages

Het is ook belangrijk om te investeren in goede bandages voor extra bescherming van je handen en polsen tijdens het boksen. Je kunt bandages gemakkelijk aantrekken en afstellen voor de perfecte pasvorm en ondersteuning. Geen fan van bandages en wil je iets makkelijker? Dan zijn binnenhandschoenen ook een uitstekend alternatief.

Stinkende bokshandschoenen?

Een van de grootste problemen met bokshandschoenen is de geur die zich kan ontwikkelen na verloop van tijd. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om dit te voorkomen. Laat de bokshandschoenen na elke training goed drogen en gebruik een antiseptische spray om ze te ontsmetten. Bewaar de bokshandschoenen in een goed geventileerde ruimte en vervang ze als ze versleten zijn.

In het kort, bokshandschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je boksuitrusting. Kies degene die het beste bij je past en zorg ervoor dat je ze op de juiste manier onderhoudt, zodat je comfortabel en veilig kunt boksen.